***BORSA, ENDEKS, HİSSE, FOREX TEKNİK ANALİZLERİ***ETKİN SOSYAL MEDYA KULLANIM BİLGİLERİ***ÜCRETSİZ ONLINE SEO DERSLERİ***GÜNCEL YAŞAM İÇ VE DIŞ SİYASET DEĞERLENDİRMELERİ***

Cemaat Akp çatışması. Tam olarak ne oluyor?





Şu andaki çatışmada gayet düzgün örgütlenmiş bir gücün iktidarla yol arkadaşlığı şeklinde sürdürdüğü süreçte, bu yol arkadaşlığının bitmesi ile bir rant savaşı içine girdiğini görüyoruz.

Örgütler toplum içindir, ancak şu an bahsettiğimiz örgütün toplum için bir mücadele verdiğini söylemek bence güç. Tamamen kendisi ve örgütlerinin nihai hedefleri için bir savaş veriyorlar.

Özetlersek, bu örgütlü güç aslında yasal olarak yanlış bir şey yapmıyor.

Bir yolsuzluk vakası tespit ediyor ve hukuki olarak gereğini yapıyor. muhtemelen daha önce bir çoklarını görmezden geldi. çünkü dediğim gibi iktidarla bir yol arkadaşlığı, bir ittifak söz konusu idi. Bu ittifak bozulunca, iktidara darbesini vurdu.

Darbenin bir kaset ya da başka bir araç üzerinden yapılmaması özellikle önemli. Yani bu darbenin şekli önemli. Türk halkının en hassas noktası para ve yolsuzluk konusudur. Doğrudan buradan vurdu. Yani ana amacın bir kişinin kasetle gönderilmesi gibi küçük değil doğrudan iktidar gücünü çökertmek olduğu çok açık.

0 yorum:

Google
Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi

91, "Dokuz", rakamla.

91, "Dokuz", rakamla.