***BORSA, ENDEKS, HİSSE, FOREX TEKNİK ANALİZLERİ***ETKİN SOSYAL MEDYA KULLANIM BİLGİLERİ***ÜCRETSİZ ONLINE SEO DERSLERİ***GÜNCEL YAŞAM İÇ VE DIŞ SİYASET DEĞERLENDİRMELERİ***

Cemaat Akp son durum






Bu mücadele de iki taraf da kazanamayabilir. Sebebi ise şu andaki çatışmaya iki taraf da hazırlıksız yakalandı. Daha doğrusu hazırlıksız değil de erken.

Cemaat, şubat 2012'de Fidan'ı gözaltına almaya çalışarak elini erken gösterdi. Ardından muhtemelen Mayıs'taki ABD ziyaretinde Erdoğan'a ABD yönetimince artık arkanda değiliz mesajı verildi. Gezi'deki halk hareketi Erdoğan'ın hi beklemediği bir şeydi, sorgulanamaz gibi, mutlak gibi görünen gücü sarsıldı.

Gezi sürecinde Erdoğan'ın Fas'a giderken yaptığı basın toplantısındaki yüz ifadesine bir bakın youtube'dan bulup. Ama asıl önemlisi; yaptığı vurguyu hatırlayın. "Arkamdaki yüzde elli". Yani halktan başka desteğim yok ama bu destek güçlü bir destek mesajı verdi. Bize mi? hayır değil, ABD'ye. Sonrasında faiz lobisi vb türü söylemlerle açıktan meydan okur bir havaya girdi, çünkü başka bir alternatifi kalmamıştı.

Sonradan anlıyoruz ki bu süreçte bu yolsuzluklarla ilgili operasyon hazırlıklarına hız verildi. Hedef bence kesinlikle adı geçen dört bakan değildi. Tek vuruşluk bir operasyon hedefleniyordu, içinde Erdoğan ya da oğlunun da olduğu. Erdoğan karşı hamle olarak cemaatin en vazgeçilmez noktası olan dersanelerin kaldırılması konusunu hızlandırdı . Belki bir takım istihbari bilgilerle hazırlanan operasyondan haberi oldu ve bir şekilde yolsuzluk operasyonu henüz tam olgunlaşmadan gerçekleşti.

Şu anda bir kaos var. Unutmamak gerekir ki her kaos yeni bir düzeni getirir. Bu yeni düzenin içeriği çok önemli. Ülke için çok kritik bir dönem.

Bir toplum mühendisliği çabası var. Bu süreçte CHP'nin tavrı çok önemli ve bence 36 yıl sonra ilk kez tam da bu dönemde ABD'yi ziyaret etmeleri, ABD Büyükelçisi ile içeriği açıklanmayan görüşmeler yapmaları ve Sarıgül'ü aday göstermeleri yanlış adımlar. Bu durum, tıpkı daha önce Özal'ın sonra Erdoğan'ın parlatıldığı gibi yeni bir ismin parlatılması için bir hazırlık mı var sorusunu ister istemez akla getiriyor. Evet daha önce de yapıldı bu ama CHP bu süreçlerin hiçbirinde yoktu. Ve eğer Atatürk'ün partisi kimliğini koruyacaksa, olmamalı.

Böyle bir şey olacaksa ve mesela Sarıgül İstanbul'u alırsa, bu köşede ömrümüz olursa önümüzdeki yıllarda bol bol Sarıgül eleştirisi okuyacaksınız demektir

Temennim, halkımızın bir an önce kendi gücünün farkına varıp uygulanan toplumsal mühendislik stratejilerinde kendilerine sunulan değil, kendilerinin içinden çıkarıp seçtikleri insanlarca yönetilmek adına gereken örgütlü güce kavuşması. Yoksa daha on yıllar boyunca benzer kavgaları izleriz. Elbette ki müstakbel vesayetçi gücün etkileriyle 90 yılın kazanımı olan yaşam tarzının sınırlarının her geçen gün daraldığını görerek yaşarız bu süreci.

0 yorum:

Google
Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi

91, "Dokuz", rakamla.

91, "Dokuz", rakamla.