***BORSA, ENDEKS, HİSSE, FOREX TEKNİK ANALİZLERİ***ETKİN SOSYAL MEDYA KULLANIM BİLGİLERİ***ÜCRETSİZ ONLINE SEO DERSLERİ***GÜNCEL YAŞAM İÇ VE DIŞ SİYASET DEĞERLENDİRMELERİ***

Daha mutlu hissetmenin 10 basit yolu

Yazıda bahsedeceğim metodların bilimsel olarak kanıtlanmış ve bu yolla duyurulmuş yöntemler olduğunu bir ön not olarak düşmek gerekir.

DAHA ÇOK EGZERSİZ YAP



Shawn Achor’s book isimli çalışmada, çiftlerin depresyonu yenmelerinde üç metod kullanılmış. İlki egzersiz yapmak, ikincisi meditasyon, üçüncüsü ise her ikisi birlikte. Ve sadece egzersiz yapanların daha çok yol katettiği görülmüş. 

Elbette ki egzersizin faydalarını görmek için depresyona girmiş olmanız gerekmez. Kilo vermeseniz bile beyin aktivitelerinizi güçlendirir, daha sakin olmanızı sağlar ve daha iyi bir fiziksel görünüm vaad eder.

DAHA ÇOK UYU



Uyurken vücut kendini yeniler ve tazelenmiş bir vücut daha iyi hissettirir. The BPS Research Digest Dergisinceyapılan bir gözlem çalışmasında, bir grup öğle uykusuna yatmış, diğer bir grup çalışmaya devam etmiş. Her iki gruba da üzgün yüz ifadelerinden oluşan portreler gösterilmiş. Sonuçta öğle uykusuna yatmayan gruptakilerin bu üzgün ifadelere daha yoğun tepki verdiği gözlenmiş. Kısacası, uyku oranı olumsuzluğa verilen tepkileri dahi etkilemiş.



İŞİNE YAKIN YERDE OTUR



Konu İstanbul ise detaya girmek gereksiz sanırım.


ARKADAŞLARIN VE AİLEN İLE DAHA ÇOK VAKİT GEÇİR


"Ailem ile daha çok vakit geçirseydim keşke" sözü, bir hemşirenin meslek hayatı boyunca yaptığı gözlemlerde, ölmek üzere olan insanların en çok söylediği 5 cümleden biriymiş.

Dolayısıyla, hem bu insanlar arasına girmemek hem de daha iyi hissetmek için sevdiklerimize vakit ayırmak önemli.

DAHA ÇOK DIŞARI ÇIK



American Meteoroloji Derneği'nin 2011'de yayınladığı bir raporda mutluluk hissinin açıkhavada 13.9 derece ısıda maksimum seviyeye ulaştığını kanıtlamış. Aklınızda olsun. 

İNSANLARA YARDIM ET


Shawn Achor’s book isimli çalışmada, yılda yüz saat (haftada iki saat civarı) vaktin başka insanlara yardım etme düşüncesi ve eylemiyle geçirilmesinin gerçek anlamda mutluluk hissini arttırdığı kanıtlanmış.

GÜLÜMSEME PRATİĞİ YAP)


Gülümsemek zaten mutluluk belirtisi ve hatta sonucu, malum. Ancak onun pratiğini yapmanın da aynı sonucu verdiği kanıtlanmış. Elbette ki bu pratikler pozitif duygularla beslenmeli

SEYAHAT PLANLA ve MEDİTASYON YAP.

Ve, son bir yol.

YAŞLAN.


Yaşlanmak hüzün ve kaygı kaynağı gibi görülse de yapılan araştırmaların çoğunluğunun sonucu doğal yaşlanmanın mutluluğu arttıran bir faktör olduğunu işaret etmekte. Hayatın tadını çıkar.


0 yorum:

Google
Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi

91, "Dokuz", rakamla.

91, "Dokuz", rakamla.