***BORSA, ENDEKS, HİSSE, FOREX TEKNİK ANALİZLERİ***ETKİN SOSYAL MEDYA KULLANIM BİLGİLERİ***ÜCRETSİZ ONLINE SEO DERSLERİ***GÜNCEL YAŞAM İÇ VE DIŞ SİYASET DEĞERLENDİRMELERİ***

3 Temmuz Süreci



 3 Temmuz süreci, diye bir kavram girdi ülkemizin ve Fenerbahçe'nin tarihine.

Sosyal politika kitaplarına girecek bir süreci canlı olarak yaşıyoruz. Bir tür toplum mühendisliği denemesi yapılıyor ama bu mühendislerin matematiği de zayıf, muhakeme yeteneği de.


Avrupa'da yoksak ve bu bir onama ise, 2011 kupasını bizden alıp ligden düşürmeliler. Temenni olarak değil gerçeklik olarak belirtiyorum bunu. Şampiyonluk sayısı bir azalır, bir iki sene alt ligde oluruz. Yapabilirlerse tabii, hesaplarına uyarsa.


Yapamazlar, çünkü, zirvedeki Fenerbahçe'yi istiyorlar, onlar iyi gün taraftarına oynuyorlar, iyi gün taraftarı kupası alınmış alt lige düşürülmüş Fenerbahçe'yi beğenmez, Fenerbahçeliliklerini askıya falan alır. Gerçek taraftar kalır ve onların hedef kitlesi bu kişiler olmadığı için yaptıkları iş anlamsızlaşır..


Süreci planlayanlar siyasetten, komplodan, iftiradan iyi anlıyorlar ama spordan, futboldan ve taraftar ruhundan hele ki Fenerbahçe Cumhuriyet'inin yapısından bihaberler.



Bu süreç elbette geçecek. Geçtikten sonra aşağıdaki hususları daha rahat sorgulayabileceğiz.



3 Temmuz 2011 döneminde Galatasaray hem mali hem sportif olarak yerlerde sürüyordu,i Fenerbahçe ise tesis, mali yapı üstünlüğün yanı sıra sportif başarı olarak da öne geçecekti. Yani tek büyük olma yolundaydı. Bu süreçte vurulan neşterle değiştirilmeye çalışılan dengeler daha net zamanla daha net anlaşılacak. 


Üzerinden zaman geçince Fenerbahçe'nin süreciyle Galatasaray'ın'nin borsa oyunları ve stad cambazlıklarının eş zamanlı olmasının anlamı belki artık aynı bağlamda değerlendirilir. O geçen süre sonunda Fenerbahçe hala en büyüktür hatta böyle bir badireleri bu denli büyük yaralar aldığı halde atlatabildiği için daha da büyük olacaktır.



Kimse kalkıp yok mali kayıp, yok tribün geliri, yok Avrupa payı falan demesin, hepsi telafi edilebilir "maddi" değerlerdir, telafisi imkansız olan ruhunu kaybetmez Fenerbahçe.


Çubukluyu parçalıya, Sarı-Lacivert'i mor-siyaha çevirecek değiller ya, yapabileceklerinin en iyisi bu yaptıklarıysa, yapsınlar, düştüğümüz yerden kalkar Fenerbahçe.





0 yorum:

Google
Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi

91, "Dokuz", rakamla.

91, "Dokuz", rakamla.