***BORSA, ENDEKS, HİSSE, FOREX TEKNİK ANALİZLERİ***ETKİN SOSYAL MEDYA KULLANIM BİLGİLERİ***ÜCRETSİZ ONLINE SEO DERSLERİ***GÜNCEL YAŞAM İÇ VE DIŞ SİYASET DEĞERLENDİRMELERİ***

Tebrikler Ronaldo


Daha önceki bir yazımızda dünya yıldızı kavramını sorgulamıştık. Ronaldo'nun neden Messi'ye göre önde olduğuna değinmiştik. Ödül verenler de benzer düşünmüş. Yazıyı hatırlarsak

" Dünya yıldızlığı kavramının kendi içinde bir sıralaması var..

Şöyle ki; Messi'nin, yetenekleri ve futboluyla ve bu sıfatı hak ettiği su götürmez. Ancak Messi'yi sadece Barcelona'nın neredeyse makineleşmiş sisteminde izledik ve hep orada alkışladık.

Gelin görün ki, Arjantin Milli Takımındaki performansı bizi pek heyecanlandırmadı. Yani Messi sanki biraz İniesta, Xhavi, Pedro vb ile birlikte düşünülünce Messi oluyor gibi.

Ronaldo'yu iki takımda izledik. İkisinde de kendini kabul ettirdi ve katkı sağladı. Portekiz Milli Takımı hiç bir zaman başa güreşecek bir takım olmamasına rağmen, Ronaldo ve onun jenerasyonunda iyi futbol oynuyor. Bu anlamda Ronaldo sanki bir adım önde gibi..

Futbol oyununda canlı olarak izleyebildiğim kadarıyla bu sıfatı hak eden oyuncular arasında zirvedeki isim bence Maradona'dır. Belli bir takımla özdeşleşmedi, gittiği her takımın çehresini değiştirdi.

Zamanının en büyük ligi Serie A'da isimsiz bir takım olan Napoli'ye gidip onu şampiyonluğa taşıdı. Milli takımında iki dünya kupası finali oynadı, birini kazandı ikincisini penaltılarla kaybetti.





0 yorum:

Google
Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi

91, "Dokuz", rakamla.

91, "Dokuz", rakamla.