***BORSA, ENDEKS, HİSSE, FOREX TEKNİK ANALİZLERİ***ETKİN SOSYAL MEDYA KULLANIM BİLGİLERİ***ÜCRETSİZ ONLINE SEO DERSLERİ***GÜNCEL YAŞAM İÇ VE DIŞ SİYASET DEĞERLENDİRMELERİ***

Bedelli askerlik, kısalan askerlik


Bedelli askerlik diye bir olay olduğu sürece, yani parasını verenin askerlik yapmadığı bir uygulama olduğu sürece, askerliğin kısalmasını ve 3 ay daha az yapayım diye bekleyen bir kesim olmasını yargılayamayız. 

Bedellinin mantığı olarak işi gücü olan kalifiye kesime bir kolaylık olarak anlaşılıyor ancak unutulan şu ki, herkes işini gücünü bırakıp gidiyor, ya da işe güce başlayabilmek için askerliğini yapmış olması gerekiyor. Hele ki ülkede terör olduğu zamanlarda bedelli uygulaması olmasını hiç anlayamamıştım, bazı kardeşlerimiz vatan uğruna canını verirken, bazılarının para karşılığı hizmetten muaf olmaları toplumsal vicdanı zedelemiştir.

Eğer bu uygulamanın illa ki yapılması gerekiyorduysa, en azından 15000 Euro gibi fahiş bir tutar yerine, herkesin ödeyebileceği şartlarda bir uygulama getirilip adalet tabana yayılmalıydı bence.

0 yorum:

Google
Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi

91, "Dokuz", rakamla.

91, "Dokuz", rakamla.