***BORSA, ENDEKS, HİSSE, FOREX TEKNİK ANALİZLERİ***ETKİN SOSYAL MEDYA KULLANIM BİLGİLERİ***ÜCRETSİZ ONLINE SEO DERSLERİ***GÜNCEL YAŞAM İÇ VE DIŞ SİYASET DEĞERLENDİRMELERİ***

Borsa hakkında - 1




Aşağıdaki grafiğe bakıp vay vay vay demeyen kaç kişi olur?



1991-2012 yılları arası MRDIN günlük grafik. 

Bu performans uzun vadede borsa ne anlama gelir ve herkesin gözü önünde 1000 TL ile 20 yılda nasıl dolar milyoneri olunur sorularının cevabıdır. 



Borsa yorumu açısından, MRDIN, EREGL ve o dönemde var olup hala işlem gören hangi kağıt varsa hepsi benzer bir yoldan gitmiş. Borsa seans saatlerini bile bilmeye gerek kalmadan, al ve unut tarzı yatırım. Döviz ya da diğer yatırım araçları bu rakama yaklaşamamış bile.

1991'deki fiyatın bölünme ve temettülerle bugünkü karşılığı 0,0001 TL. Şu andaki güncel değeri 4,20. 1991'de hasbelkader veya bilinçli olarak 1000 lot alan ve unutan biri varsa bugünkü portföy değeri rakamla 42.000.000 TL.

Borsa, yatırım platformudur. Ancak konu, canlı borsa izlemeye, anlık borsa takip yapmaya, borsa nasıl oynanır diye kafa yormaya kalırsa bu bambaşka bir iş, bir çeşit ticarettir. Bunu unutmamak gerekiyor.





1 yorum:

Google
Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi

91, "Dokuz", rakamla.

91, "Dokuz", rakamla.