***BORSA, ENDEKS, HİSSE, FOREX TEKNİK ANALİZLERİ***ETKİN SOSYAL MEDYA KULLANIM BİLGİLERİ***ÜCRETSİZ ONLINE SEO DERSLERİ***GÜNCEL YAŞAM İÇ VE DIŞ SİYASET DEĞERLENDİRMELERİ***

Borsa Hakkında - 2





Borsa, JSM (Joint Stock Market) kelimesinin tercümesi, birebir çeviri yapılsa hisse senedi pazarı denilebilir. Yani bu platform aslında bir çeşit pazar. Teorik olarak halden domates alıp semt pazarında satmakla hisse alıp satmak arasında bir fark yok.

Domates satmak zor iş, belediyeden alan kiralanacak, bir takım evrak işleri yapılacak, karı zararı belirsiz.. Bir de o yılın verimi takip edilecek, fiyatlandırma yapılacak, satış anında "gel vatandaş" diye bağırılacak, zor iş. Bu işi yaptığınız zaman da zaten zengin olma şansınız pek yok..

Borsanın aldatıcı yönü işte tam burada. 



Sadece bir yatırım hesabı açıp iki tuşa basmakla al sat imkanınız var ve kullandığınız para ekrandaki birtakım rakamlardan ibaret. Sanal bir dünya gibi.

Vaad ettiği çok şey var, bir kaç ayda ciddi bir refaha kavuşmak gibi bir şey teorik olarak mümkün.. İşte bunlar hep insanoğlunun en temel güdüsüne hitap eden bunu kaşıyan şeyler.. 

Girdiğiniz platform, hayatını bu işten kazanan profesyonellerin dünyası. 

Aramızdan 11 kişilik bir kadro çıkartsak futbol oynasak oynadığımız şeyin adı evet futbol olur ama bu futbolla tamamı profesyonel futbolculardan kurulu Fenerbahçe'ye karşı başarı şansımız ne olur?

İşte, "ah borsa ah hep kaybediyorum" diyen insanların yapmaya çalıştığı şey tam olarak bu. Bu işin kendine has dinamikleri var, al sata yani bu işin ticaretine girecek olan hele hele ben bu işten hayatımı kazanmaya çalışacağım diyen insanların bu dinamikleri çok ama çok iyi kavraması ve o dinamiklere göre hareket etmesi lazım ki başarılı olabilsin..

İşin yatırım yönünü yukarıda özetlediğim ticaret yönünden ayrı tutuyorum.

Bir ülkenin borsasına yatırım yapmak bir anlamda o ülkenin büyüme potansiyeline ortak olmaktır. O yüzden bir önceki mesajda verdiğim örnekteki kağıtlar gibi ülke büyüdükçe bundan pay alabilecek hisselere uzun vadeli yatırım bambaşka bir olaydır ve hiçbir ek uğraş vermeden, teknik analiz öğrenmeye çaba harcamadan kazanmanın en garantili yoludur.

0 yorum:

Google
Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi

91, "Dokuz", rakamla.

91, "Dokuz", rakamla.