***BORSA, ENDEKS, HİSSE, FOREX TEKNİK ANALİZLERİ***ETKİN SOSYAL MEDYA KULLANIM BİLGİLERİ***ÜCRETSİZ ONLINE SEO DERSLERİ***GÜNCEL YAŞAM İÇ VE DIŞ SİYASET DEĞERLENDİRMELERİ***

Berkin..



Kara Kaşlı Güzel Çocuk



/ 9bir
Berkin Elvan
Written by: Published by: on

Berkin.. 

Karakaşlı güzel çocuk. Dayanamadı bu ülkenin rezilliklerine, bıraktı gitti, ne haliniz varsa görün der gibi.

İlk değil, Erdal Eren. "Daha 17" iken hafızalardan hiç çıkmayacak "son bakış"ını bıraktı gitti. Yaşını büyüttüler ve astılar onu.

Ölüm emrini verenler sonrasında dalga geçer gibi resim falan yapmaya başladılar. Uyduruk tabloları, ülkedeki "sözde" burjuvazi tarafından satın alındı. Daha sonra 70'li yaşlarında telefonda başbakandan azarlar yiyip ağlayan sözde burjuvaziyi de gördü bu ülke.

Berkin görmedi, uyuyordu. Görse bile anlam ifade etmeyecekti onun için, çünkü o HENÜZ BİR ÇOCUKTU.

Sosyal medyada onlarca etiket açıldı adına, bir çoğu trend oldu, milyonlarca insan onunla ilgili konuştu. Dün, onun bugüne kadar attığı tek tweeti vermiş gazetenin biri. "O beni sevdiğini söyledi dedi ama başkasıyla çıktı" mealinde bir şeyler yazmış. Yaşı kadar, bakışları kadar masum bir çocuğun masum gündemi. Milyonlar onu konuştu dün, ama Berkin'in gündemi sadece buydu, çünkü O HENÜZ BİR ÇOCUKTU. Ve Berkin o sabah, elinde bozuk parayla ekmek almaya gidiyordu ve Berkin'i bir gaz fişeğiyle vurdular. Uyudu Berkin, binlerce insan dua etti onun için, milyonlar hep o güzel haberi bekledi ama Berkin bize küstü ve gitti. Işıklar içinde bir melek oldu ve gitti. Ali İsmail'in, Ethem'in, Abdocan'ın, Erdal Eren'in ve diğer abilerinin yanına gitti.

Kalanlar, yani bizler bir iki gün sonra kim ne kadar çaldı, kim kime kazık attı, kim kime nasıl yalan söyledi, bunları konuşacağız, saçma sapan gündeme döneceğiz. Geçen gün de değinmiştim, yıllar geçiyor, isimler değişiyor ama çalma çırpma düzeni değişmiyor. Çocuklarının idam sehpalarına, kurşunlara ve gaz fişeklerine kurban gitmesine bu kadar ses çıkarmayan ve bu emirleri veren yöneticilerine hala itibar eden bir toplumun yetişkinlerine aslında müstehak, kimse kusura bakmasın. Çünkü vicdanını kaybetmiş bir toplumun iyi yönetilmeyi hak edeceğini kimse iddia edemez. Ancak çocuklarına müstehak değil. Çocuklar, her şeyin en iyisini hak ederler. Umarım şimdinin çocukları büyüdüklerinde bizim kadar kirli ve vicdansız olmazlar ve daha iyi bir ülkede yaşarlar.

berkin

berkin elvan

Written by: Published by:   on 
Site Haritası için tıklayın

0 yorum:

Google
Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi

91, "Dokuz", rakamla.

91, "Dokuz", rakamla.