***BORSA, ENDEKS, HİSSE, FOREX TEKNİK ANALİZLERİ***ETKİN SOSYAL MEDYA KULLANIM BİLGİLERİ***ÜCRETSİZ ONLINE SEO DERSLERİ***GÜNCEL YAŞAM İÇ VE DIŞ SİYASET DEĞERLENDİRMELERİ***

Altın. Ne Degisti, Ne Degismedi?



Altın ons fiyatına ilişkin önceki mesajlarımdan birinde bir değerlendirme yapmıştım. Biraz uzunca, ama okumaya değer. Aşağıdaki gibiydi yorumum: 


Bizim grafikteki alt desteği de test edip edip kıramıyor bir türlü Kırar ve kalıcı olursa, dediğim gibi uzun vade için farklı şeyler konuşulur, tenekeye dönüş süreci gibi. Kıramadığı sürece orta vadede 1334 üstü 1538'e kadar yolu olur, tabii bu iki günde hatta iki ayda olmaz.. Bir gün o rakamı da geçerse tekrar yükseliş trendi başladı denebilir. Bahsi geçen rakamlar arasında 200 dolardan fazla yakın bir marj olduğunun farkındayım, kaldıraçlı piyasa için kabul edilemez bir marj. Yani 200 dolar daha yükselirse yükseliş trendi ancak başlar diyorum kısaca. Ama işte uzun vadeli bakış açısı böyle bir şey.

Şu da var, değilim ama, [U]kaldıraçsız [/U]piyasada 1250 ve 1334 üzerinde 1538'e oynayan bir yatırımcı olsam, doğal olarak 1538'de realizasyon yaparım. Eğer gerçekten bir yükseliş trendi görürsem belki 40 50 dolar yukarıdan belki sattığım fiyatlardan alışlarla bu kez o trende oynarım. Basit bir strateji, bu yüzden uygulaması zor:notr:

Stratejiye "1250 ve 1334 üzerinde" diye başlayıp 1250 civarlarında alım yapmadıysam, 1334 üzerinde yapacağım alımları 1250 altında ne olursa olsun stoplamayı göze almak da en önemli ön koşullardan biri elbette.

Bunlar hep sesli düşünme elbet, yatırım tavsiyesi vs değil kesinlikle.
[/QUOTE]

Altın incelemesi yaptığım son mesajda, fiyat 1320'lerde idi, aradan bayağı bir zaman geçti, yine 1320'lerde. 

Arada indi, çıktı, birileri alsatla kazandı kaybetti. Peki ne değişti, ya da ne değişmedi..

Aşağıdaki ilk grafik günlük. Yükselen kanal alt bandı kırılıyor (ki kısa vade takip edenler için mutlak stop noktasıdır) Sonra, bir şeyler oluyor (Belki de aşağıdaki 1250'den korkmuştur, işin ucunda teneke olmak var:) )ve tekrar yukarı yönelip yine aynı kanala girmeye çalışıyor.

1250 ve 1334+ alım ve tüm alımlar -1250 stop bakış açısından bir şey değişmiyor.. O da günlükteki kanalın, aylıktaki görünümü. İkinci grafikte görüldüğü üzere, aylıkta kanal alt bandının üstünde kalıyor kapanış.

altın fiyatları kısa vade görünüm

altın fiyatları uzun vade görünüm









Site Haritası için tıklayın

0 yorum:

Google
Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi

91, "Dokuz", rakamla.

91, "Dokuz", rakamla.