***BORSA, ENDEKS, HİSSE, FOREX TEKNİK ANALİZLERİ***ETKİN SOSYAL MEDYA KULLANIM BİLGİLERİ***ÜCRETSİZ ONLINE SEO DERSLERİ***GÜNCEL YAŞAM İÇ VE DIŞ SİYASET DEĞERLENDİRMELERİ***

BIST 100 ENDEKSTE HAFTANIN ARDINDAN


Endeks ile ilgili bu hafta içinde paylaştığım iki mesajda vurguladığım ana noktalar şunlardı:

Aylık görünümde çok kritik bir yerde. Aşağıda da görüldüğü gibi, 2008'den gelen yükselen kanal alt bandına temas etti bugün. 

Seçim öncesi haftadaki yükselişle "endeks seçimini yaptı" demiştik, eğer aylıkta yükselen kanala girerse, Cumhurbaşkanlığı Seçiminde de problem olmayacak demektir:) 

İki amiralden ISCTR, endeks yükselen kanala geçer diyor, GARAN daha erken diyor:) Grafik karşılaştırması için: [url]http://ow.ly/vqyrC[/url]


bist100 endeks aylık grafik görünümü

İkinci olarak şu mesajda kısa vade 72800 seviyesinin altına inmesinin hoş olmayacağına değindim.

Son olarak, günlük grafikte, endeksin  90binlerdeki zirveden düşüşünün %38,2 düzeltme seviyesi civarında dolaştığını vurguladım.

Toparlarsak;

Nisan sonu kapanışını önemsemeye devam ediyorum. Yükselen kanala yeniden girecek mi, yoksa altında mı kalacak. (Yukarıdaki grafik.)

Kısa vade için 72.800 altına inip oraya yeniden yaklaşarak kapattı, ama yükselen kanal olduğu için alt bant seviyesi biraz daha yukarı çıktı elbet.

Günlükte 93000-61000 düşüşünün %38,2'lik geri alım seviyesi ciddi bir direnç olarak çalışmaya devam ediyor. 4 işgünü oldu bir kaç kez zorlayıp döndü oradan hep. (Alttaki grafik)


bist100 endeks günlük grafik görünümü


İyi tatiller herkese.



Site Haritası için tıklayın

0 yorum:

Google
Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi

91, "Dokuz", rakamla.

91, "Dokuz", rakamla.