***BORSA, ENDEKS, HİSSE, FOREX TEKNİK ANALİZLERİ***ETKİN SOSYAL MEDYA KULLANIM BİLGİLERİ***ÜCRETSİZ ONLINE SEO DERSLERİ***GÜNCEL YAŞAM İÇ VE DIŞ SİYASET DEĞERLENDİRMELERİ***

Twitter Timeline Eklemek


Twitter Zaman Akışı



Credit:
Twitter Zaman Akışı

Websitenize ya da blogunuza belli html kodları ekleyerek isterseniz kendi tweetlerinizi, isterseniz seçtiğiniz bir hash tag'daki tweet akışını sayfanızda gösterebilirsiniz.

Eklediğiniz timeline'da aynen twitter sayfasında olduğu gibi, ziyaretçileriniz yorum yazabilir, retweet yapabilir ya da tweetleri favorilere ekleyebilir.

Kullanıcı Timeline'ı eklemek
İlk olarak Twitter anasayfada ayarlar sekmesine tıklıyoruz.

Twitter zaman akışı ekleme örneği1

Açılan pencerede bileşenler sekmesine tıklayıp sağ üstte beliren yeni oluştur bölümünü seçiyoruz
Twitter zaman akışı ekleme örneği2

Bir zaman akışı kaynağı seçmemiz istenecektir. İlk olarak, kullanıcı zaman akışını seçiyoruz. Hesabımızdan gönderdiğimiz tweetlerin akışı ön izlemede görünür hale geliyor. Bileşen oluştur seçeneğini tıklıyoruz.
Twitter zaman akışı ekleme örneği3

Bileşen oluşturuldu mesajıyla birlikte büyük kırmızı dairede işaretlenen yerde bir html kod dizisi belirecektir. Yapmamız gereken sadece o kodu kopyalayıp web sitemize ya da blogumuza eklemek.

Blogspot domaininde blog sahibiysek kontrol panelinde yerleşim-gadget ekle seçeneğini tıklayıp, beliren seçenekler arasından html/javascript bölümünü seçiyoruz. Açılan pop up pencereye kodu yapıştırıp dilediğimiz isimle gadgeti adlandırıyoruz.
Twitter zaman akışı ekleme örneği4

Bu işlemin ardından blogda şöyle bir görünüme sahibiz.

Twitter zaman akışı ekleme örneği5

Favoriler Timeline'ı eklemek

Dilersek ilk iki işlemin aynısını yapıp, üçüncü aşamada "favoriler" tercihi yaparak favorilere eklediğimiz mesajların akışını gösterebiliriz.
Twitter zaman akışı ekleme örneği6

Blogda şöyle bir görünüme sahip oluyoruz.
Twitter zaman akışı ekleme örneği7


Twitter zaman akışı ekleme örneği8

Hash Tag ya da belirli bir kelime timeline'ı eklemek

Dilersek ilgilendiğimiz bir hash tag ya da sadece bir kelimeye ilişkin tweetleri sayfamızda görüntüleyebiliriz. Diyelim ki moda ile ile ilgili bir blogumuz var, ara penceresine "moda" yazarak içinde moda kelimesi geçen tüm tweetleri sayfada görüntülemek mümkün.

Örnekte bloggers hash tagıyla atılan tweetlerin toplandığı pencere önizlemesi görüntüleniyor
Twitter zaman akışı ekleme örneği9


Diğer iki seçenek liste ve özel zaman akışı. Listede, twitterda önceden belirlediğimiz herhangi bir listenin, özel zaman akışında da belirlediğimiz kelime gruplarının tweet akışını görüntülemek mümkün.
Kolaylıklar dilerim:)
Yazan:

0 yorum:

Google
Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi

91, "Dokuz", rakamla.

91, "Dokuz", rakamla.