***BORSA, ENDEKS, HİSSE, FOREX TEKNİK ANALİZLERİ***ETKİN SOSYAL MEDYA KULLANIM BİLGİLERİ***ÜCRETSİZ ONLINE SEO DERSLERİ***GÜNCEL YAŞAM İÇ VE DIŞ SİYASET DEĞERLENDİRMELERİ***

Yeni Dengelerde CHP Nerede






Türkiye'de iç siyasetin yeni bir şekillenmeye gideceğine inanıyorum. Bir önceki yazımda  bu şekillenmenin ana kaynağını belirtmiştim.

AP DP ANAP DYP AKP çizgisini sürdürecek yeni bir aktöre gereksinim olacak. Olmasından korktuğum bir ihtimal, CHP'nin bu çizgiye oynayabilecek olması. Yaparsa tarihi hata olur. Ve Türkiye önemli bir değerini kaybeder. 

Kılıçdaroğlu'nun 17 aralık sonrası ABD Büyükelçisi ile içeriği net açıklanmayan görüşmeler yapması, CHP lider kadrosunun 36 yıl sonra birdenbire Washington'u ziyaret etmesi ve görüşmelerin içeriğinin yine net açıklanmaması ve son olarak Sarıgül'ün partiye dönerek İBB adayı olması, bu yönde bir eğilim içindeler izlenimi oluşturuyor bende. Sarıgül'ün adaylığının henüz açıklandığı dönemde yine bu blogda bunun yanlış bir adım olduğunu belirtmiştim ve bu görüşüm sürüyor. Yanlışlığı İBB'yi kazanır kazanamaz anlamında değil, siyasi profil açısından. 

CHP bu boşluğa oynarsa, Türkiye, ne kaybeder derseniz? 

Emperyalist devletlere karşı verilen bir savaşı kazanan bir anlayışın kurduğu partidir CHP. Sonrasında, İsmet İnönü'nün ABD baskıları karşısında "Yeni bir dünya düzeni kurulur, Türkiye de burada yeni bir konumda olur" diyerek emperyalist devletlere rest çekebildiği bir partidir.  Devamında, Ecevit'le 1974'te Kıbrıs'a çıkartma yapabilecek gücü bulan bir partidir. 

CHP bu boşluğa oynarsa, yani emperyalist devletlerin kurduğu oyunda bir aktör olmaya çalışırsa, ülke bu bahsettiğim şeyleri yapabilme gücünü bulan gücü kaybeder.


Site Haritası için tıklayın

0 yorum:

Google
Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi

91, "Dokuz", rakamla.

91, "Dokuz", rakamla.