***BORSA, ENDEKS, HİSSE, FOREX TEKNİK ANALİZLERİ***ETKİN SOSYAL MEDYA KULLANIM BİLGİLERİ***ÜCRETSİZ ONLINE SEO DERSLERİ***GÜNCEL YAŞAM İÇ VE DIŞ SİYASET DEĞERLENDİRMELERİ***

DEVLET KURUMLARI GEZI'DE mi 17 ARALIKTA MI ISLEMEDI




Gezi protestolarına muhalefet edenlerin hep dile getirdikleri bir tez var. "Yakıp yıktılar, kamu malına zarar verdiler vs" hatta devletin kurumlarını şlemez hale getirdiler diyenler var, en çok bunlara şaşırıyorum. 

Bir sınıf gibi düşünün. 100 kişilik bir sınıf var.  50 öğrenci sınıftaki bir olayı onaylamıyor, karşı çıkıyor. Öğretmen bunun üzerine bu 50 öğrencinin arasına dalıp önüne geleni dövüyor. Öğrencilerden bir tanesi bu esnada sırayı deviriyor, kapıya yumruk atıyor diyelim. Protestolara katılmayan diğer 50 öğrenci bu olayı kalkıp diğer arkadaşlar sıralara, kapıya zarar verdi gibi anlatıyorsa ciddi bir algı sorunu vardır ortada.

Devlet kurumlarının işlerliği konusuna gelince. 17 Aralık sonrası dönemde işlemeyi bırakın tanımlar bile karıştı. 13. Ağır ceza mahkemesi hakimi çıkıp ben Ergenekon tahliyelerini tanımıyorum diyebildi, Emniyet ve Yargıda tarihte görülmemiş operasyonlar var. 

Geçenlerde mesela AYM Twitter'i açma karar verdi, BTK tüm gün boyunca açmayınca acaba AYM'ye rağmen açılmayacak mı diye sorabildi insanlar. Akşamüstü açmışlar en nihayetinde. 

Birisi çıktı AYM'nin kararı milli değildir dedi. Evrensel hukuk tanımları milli-gayri milli diye tanımlanır oldu:) çok örnek var, uzatır yazıyı. 

Ha bu arada tüm bunlar olurken kimse arabaları devirmedi bozmadı, sokakta tek bir eylemci bile olmadı. 

Varın siz karar verin devleti durduran kim.



Site Haritası için tıklayın

1 yorum:

Google
Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi

91, "Dokuz", rakamla.

91, "Dokuz", rakamla.